توضیحات
کود برکسیل کمبی والگرو
برکسیل ها به لحاظ فرم ساختاری و ماهیت گیاهی خود برخلاف سایر کودهای شیمیایی مشابه از سرعت جذب و تاثیر گذاری بالاتری برخوردار هستند به همین دلیل در فاصله زمانی کوتاه تری علائم کمبود را بر طرف میکنند. علاوه بر این میزان بالای عناصر میکرو موجود در برکسیل کمبی باعث می شود تا بتوان در یک نوبت محلول پاشی گیاه را باغلظت بالاتری ار عناصر میکرو تغذیه کرد که این خود نه تنها باعث تغذیه بهتر و جلوگیری از کمبودهای آتی گیاه می گردد بلکه باعث کاهش هزینه ها و تعدد نوبت های محلول پاشی نیز می شود.
ویژگی کود برکسیل کمبی والگرو چیست؟
- ترکیبی از عناصر ریزمغذی (میکرو) با کلات کننده گیاهی از جنس لیگنین
- قابل اختلاف با اغلب سموم معمول و فاقد هر گونه گیاه سوزی حتی برای گیاهان حساس
- فرمولاسیون جدید و بهبود راندمان جذب مواد غذایی
- کلات LSA یک ماده با منشاء طبیعی می باشد که راندمان نفوذ به گیاه بسیار بالایی دارد.
میزان مصرف ریز مغذی کمبی
کود ریز مغذی برکسیل کمبی فقط از طریق محلول پاشی و با غلظت 2-1 کیلوگرم در هکتار برای گیاهان زراعی و 1-2 کیلوگرم در هزار لیتر آب برای درختان میوه استفاده گردد. کلات LSA به دلیل وجود ترکیبات لیگنین در هر شرایط آب و هوایی باعث باز شدن روزنه ها شده و به سرعت جذب گیاه می شود.
علائم کمبود روی
به دلیل تحرک کم عنصر روی در گیاه، در درختان و نباتات زراعی علائم کمبود آن عمدتا از برگ های جوان به صورت ریز برگی و کچلی سرشاخه شروع می شود. از علائم بارز کمبود روی کلروز می باشد. کمبود عنصر روی بر بر کیفیت میوه تاثیر گذاشته و موجب کوچکی بد شکلی و خشکی و چوبی شدن آن ها می گردد.
نقش روی در گیاهان
جهت تولید کلروفیل و کربوهیدرات ضروری است.
در بسیاری از سیستم های آنزیمی گیاه نقش کاتالیزوری فعال کننده و یا ساختمانی دارد.
عنصر روی، نمو ریشه در گیاهان زراعی را بهبود می دهد.
دخالت در متابولیسم نیتروژن
عنصر روی بر میزان فعالیت آنزیم الکل در هیدروژناز موثر است، این آنزیم تنفس بی هوازی ریشه نقش دارد. این مسئله یکی از دلایل اهیمت عنصر روی در زراعت برنج می باشد.
کمبود روی باعث کاهش انتقال و تجمع اسید های آمینه و بدنبال آن کاهش سنتز پروتئین می گردد.
مقدار هورمون های گیاهی تحت تاثیر مقدار روی در گیاه می باشد. در اثر کمبود این عناصر متابولیسم اسید جیبرلین و اکسین کاهش می یابد.
علائم کمبود منیزیم
ظهور لکه های ارغوانی در بین رگبرگ ها که به تدریج نکروزه شده و متعاقب آن ریزش برگ ها حاصل کمبود منیزیم می باشد. از آن جاییکه در درختان میوه تجمع منیزیم در میوه ها بیشتر از برگ ها است درختانی که باردهی زیادی دارند کمبود منیزیم را در برگ های خود زودتر نشان میدهند و میوه های کوچکتری نیز تولید می کنند.
علائم کمبود آهن
کمبود آهن با رنگ پریدگی در سطح برگ های جوان ظاهر می شوند در حالی که رگبرگ ها کاملا تیره رنگ باقی می مانند. با ادامه کمبود تمام برگ ها تحت تاثیر قرار گرفته و گیاه دچار زردی یا کلروز می گردد که خسارات آن معمولا به اشکال زیر در گیاه ظاهر می شود.
رشد ناقص جوانه ها و سرشاخه ها
کاهش رنگ و سایز میوه
کاهش میزان گلدهی و تاخیر تاریخ گلدهی و رسیدن محصول
ایجاد لکه های قهوه ای و سوختگی در برگ ها
کمبود منگنز در گیاهان
منگنز در مراحل مختلف سنتز لیگنین گیاهی مورد نیاز است به همین دلیل این عنصر در افزایش مقاومت به قارچ های آلوده کننده ریشه بسیار مهم تلقی می شود. در شرایط کمبود منگنز به علت گرده افشانی ضعیف و یا کمبود کربوهیدرات برای پر کردن دانه، تعداد دانه در خوشه و در نتیجه عملکرد دانه کاهش می یابد. مرکبات، هلو، لوبیا، انگور، کاهو، سیب زمینی، سویا، اسفناج، چغندر قند و گندم از گیاهان حساس به کمبود منگنز هستند.
به صورت غیر مستقیم در تشکیل کلروفیل دخالت دارد.
منگنز باعث تسریع جوانه زنی و رسیدگی می شود.
در واکنش های اکسیداسیون و احیا و سیستم های انتقال الکترون دخالت دارد.
به عنوان جزئی از آنزیم های تنفسی محسوب می شود.
قابلیت دسترسی به فسفر و کلسیم را افزایش می دهد.
منگنز نقش مهمی در تثبیت نیتروژن در بقولات دارد.
کمبود مس در گیاهان
در گیاهان مواجه با کمبود مس، کربوهیدرات های محلول در مرحله رشد رویشی کاهش نشان داده که این امر شکل گیری دانه گرده و باروری را کاهش داده و در نتیجه عملکرد کاهش می یابد.
در بقولات کمبود مس گره زایی و تثبیت نیتروژن را کاهش می دهد. مس در تشکیل دانه و یا بذر در بقولات و غلات اهیمت دارد. مس در تشکیل دیواره سلولی و مانند دیگر عناصر غذایی در انتقال الکترون و واکنش های اکسیداسیونی شرکت می کند.
لیگنینی شدن دیواره سلولی در گیاهان دچار کمبود مس کاهش می یابد که منجر به مشکلاتی مانند خوابیدگی غلات، حساسیت به آفات و بیماری ها و تغییرات آناتومیکی مهم از جمله پیچیدگی برگ ها و خم شدن ساقه ها، بد شکلی و پاندولی شدن شاخه ها در درختان می شود.
نقش عنصر مس در گیاهان
مس در گیاهان متحرک بوده و از این رو کمبود آن ابتدا در برگ های جوان تر ظاهر می شود. برگ های دچار کمبود ظاهر سبز آبی دارند و سپس در نزدیک نواحی راس زرد رنگ می شوند. برگ های جدید قادر به باز شدن نیستند و کل برگ ظاهر سوزنی شکل به خود میگیرند یا گاهی نمو در گندم کمبود مس رسیدگی را به تاخیر انداخته، دانه ها چروکیده می شوند و خوشه های تولید شده ضمن ظهور نا کامل، پیچ خورده و غیر طبیعی هستند.
نباتاتی چون گندم یونجه کاهو پیاز و مرکبات و درختان میوه بیشترین حساسیت را به کمبود مس نشان می دهند. مس تمایل زیادی برای ترکیب با اجزاء آلی و معدنی خاک از جمله سولفید ها و کربنات ها دارد و این امر موجب می گردد که تحرک مس در خاک بسیار کم شده لذا جذب مس عمدتا از طریق تماس ریشه با مس موجود در محلول خاک صورت میگیرد.
تجزیه ضمانت شده برکسیل کمبی
ملاحظات عمومی کود برکسیل کمبی
- میزان دقیق مصرف، با توجه به سن گیاه، شدت کمبود عناصر بر اساس آزمون خاک و آب و شرایط محیطى، متغیر میباشد.
- محلولپاشی در ساعات خنک روز در صبح زود و یا هنگام غروب صورت گیرد.
- در انبار خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود.
- توصیه میشود در مصرف این کود به تنهایی و یا در صورت نیاز به اختلاط با سایر کودها و سموم، ابتدا در سطح محدود آزمایش شود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.