مقالات و تحقیقات

کود ۲۰۲۰۲۰ ان پی کا مزایا و ویژگی ها

کود 202020 ان پی کا

کود 202020 ان پی کا دارای نسبت متعادلی از عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم به همراه عناصر ریزمغذی به فرم کلات شده است که در تمام مراحل رشد گیاه قابل مصرف بوده و سبب افزایش کمی و کیفی محصول می شود. این کود قابل استفاده برای کلیه محصولات زراعی و باغی بوده و حاوی عناصر اصلی نیتروژن، فسفر و بویژه پتاسیم می باشد که باعث فعال کردن آنزیم ها و دخالت در ساختار دیواره سلولی گیاه و سوخت و ساز ازت و ساختن پروتئین همچنین ازدیاد مقاومت گیاه به بیماریها و رطوبت بالا و خشکی و خوش طعم کردن میوه و درخشان کردن آن با استفاده از فعال کردن عناصر ریز مغذی آهن، روی، مس و منگنز در طول رشد می شود.

بهترین کود 202020

امروزه ترکیبات بسیار زیادی توسط شرکت های مختلف تولید می شود. ترکیبات NPK باید دارای کیفیت مناسب و حلالیت بالایی داشته باشند. در تولید ترکیبات NPK از مواد مختلفی همچون مونوپتاسیم فسفات، نیترات پتاسیم، مونو آمونیوم فسفات ، سولفات پتاسیم و اوره استفاده خواهد شد. همچنین در تولید این کودها میتوان از کلرورپتاسیم نیز استفاده نمود. استفاده از کلر در کودهای 202020 بسیار شایع می باشد. استفاده از ترکیبات کلره و نمک های سدیم در تولید این محصول باعث کاهش افت کیفیت و تاثیر روی کیفیت کود 202020 خواهد شد.

در حال حاضر میتوان گفت یکی از بهترین کود های 202020 ، کود شرکت فرمولایف میباشد. این کود علاوه بر حلالیت بسیار زیاد و کیفیت بسیار عالی از بهترین منابع نیتروژن، فسفر و پتاسیم استفاده شده است. تاثیر چشمگیر این کود با کیفیت قطعا در افزایش محصول نهایی موثر است. برای خرید این محصول با کیفیت میتوانید با کارشناسان کشاورزنت تماس حاصل فرمایید.

کود 202020 ان پی کا

خرید بهترین کود 202020 فرمولایف (برای خرید محصول مورد نظر اینجا کلیک کنید)

مزایای بهترین کود 202020 NPK فرمولایف 
  • حلالیت بسیار بالا
  • دارای عناصر ریزمغذی
  • تاثیر بسیار سریع 
  • افزایش چشمگیر کیفیت محصولات کشاورزی 
  • قابل استفاده به صورت محلول پاشی و آبیاری
  • عدم استفاده از کلر در ترکیب 

برای خرید این محصول باکیفیت با کارشناسان کشاورزنت 09917916682-09112736082 تماس حاصل فرمایید.

ترکیبات کود 202020 ان پی کا

ترکیبات ان پی کا به صورت عمومی مصرف شده در واقع یک کود عمومی جهت مصرف در همه گیاهان می باشد. این کود یک غذای کامل بوده و استفاده از آن با توجه به نوع فرمول در تمامی گیاهان توصیه می شود. نکته مهم در مصرف کود های ان پی کا زمان استفاده آن میباشد.
این محصول یک کود عمومی محسوب شده و بکارگیری آن برای کلیه گیاهان در تمام مراحل رشد امکان پذیر می باشد . این کود پودری با دارا بودن اسید آمینه و تمامی عناصر ریزمغذی بسیاری از نیازهای گیاه را تامین می نماید. همچنین این محصول با فرمول متعادل خود سرعت رشد ، عملکرد محصول و کیفیت را کاملا بهبود می بخشد.

ویژگی های کود 202020 ان پی کا

کود 202020 ان پی کا با درصد استاندارد و آنالیز شده ۲۰% ازت ۲۰% فسفات ۲۰% پتاس می‌باشد که برای کلیه محصولات زراعی و باغی در طی زمان رشد قابل استفاده می‌باشد. گیاهان بیشتر از هر چیز دیگر به سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارند. این ترکیب به دلیل انحلال ۱۰۰ درصد ، در مخازن کود به هیچ عنوان رسوب نمی نماید. این کود کمبود های مربوط به هر یک از عناصر اصلی را برطرف نموده و مصرف کودهای پایه را به حداقل می رساند. همچنین این نوع کود فاقد کلر، سدیم و فلزات سنگین می باشد. کود 202020 ان پی کا قابلیت استفاده مصارف آب آبیاری و همچنین محلول پاشی را دارا می باشند.

-نیتروژن در اصل به رشد سریع و شاخ و برگ کمک می کند. همچنین در تولید بذر گیاه و افزایش میوه مؤثر است.

-فسفر مهمترین عامل در روند صحیح فتوسنتز برای گیاه است و در ریشه‌زایی، تشکیل گل و دانه‌بندی اهمیت زیادی دارد. همچنین توانایی گیاه برای مقابله با استرس را افزایش می‌دهد.

-پتاسیم در مرحله زایشی گیاه کاربرد دارد، به تشکیل پروتئین و درشت شدن میوه کمک می‌کند و خاصیت انبارداری آن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین تحمل گیاه را در برابر تنش‌های زیستی و غیر زیستی افزایش می‌دهد.

مزایا کود 202020 ان پی کا
  • حاوی عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم به نسبت متعادل
  • دارای عناصر ریزمغذی به فرم کلاته با EDTA
  • قابل مصرف به دو صورت کود آبیاری و محلول پاشی
  • قابل استفاده برای تمام مراحل رشدی گیاه بخصوص در زمان رشد رویشی
نحوه مصرف کود 202020 ان پی کا

مقدار و نحوه مصرف کود 202020 ان پی کا متفاوت و به قرار زیر می‌باشد.

استفاده از این کود در بهار و یا تابستان بسته به اندازه گل از یک سوم تا دو قاشق مرباخوری می‌باشد که 15 روز یکبار به گل داده می‌شود.

استفاده از کود 202020 ان پی کا در فصول پاییز و زمستان برای گیاهان آپارتمانی و همچنین کاکتوس‌های متوقف هر 60 روز یکبار می‌باشد.

برای هر 1000 لیتر آب در حدود 5/3 کیلوگرم کود مورد نیاز می باشد. توجه داشته باشی

میزان مصرف این کود با توجه به نوع استفاده محلول پاشی و یا همراه آبیاری متغیر است.

برای مصارف خانگی یک قاشق چایخوری در 1 لیتر آب حل شود . و سپس حالت عادی از همان آب به گلدان آب بدهید.

نقش ازت در گیاه

۱- تحریک کننده نمو ریشه
۲- زودرسی محصول
۳- افزایش تعداد خوشه
۴- نمو خوب دانه
۵- افزایش درصد خوشه های پر شده
۶- افزایش مقدار پروتئین دانه

کمبود ازت

کمبود ازت معمول ترین و گسترده ترین کمبود عناصر غذایی در غلات دانه ریز است. گیاهان مبتلا به کمبود ازت در مقایسه با گیاهان سالم رنگ پریده و زرد هستند. این علائم ابتدا در مسن ترین برگ ها ظاهر می شود، در حالیکه برگ های جوان نسبتا سبز باقی می مانند. برگ های مسن تر نسبت به برگ های جوان تر کم رنگ تر شده کلروز در نوک برگ ایجاد می گردد که این کلروز (رنگ پریدگی) در قاعده برگ به رنگ سبز روشن تبدیل خواهد شد و در مدت نسبتا کوتاهی کل مزرعه رنگ زرد پیدا می کند.

گیاهان مبتلا به کمبود ازت دچار توقف رشد گردیده و زرد می شوند. در صورت کمبود شدید ازت نه تنها به رشد رویشی گیاه لطمه وارد می شود بلکه موجب قهوه ای شدن برگ ها و زردی آنها و خشکیدگی سرشاخه ها و نهایتا توقف گلدهی و تشکیل میوه می گردد. که این علائم ابتدا در برگ های مسن بروز مینماید. به عنوان مثال اولین علائم کمبود ازت در خیار و طالبی، روشنی رنگ و توقف رشد برگ ها است در صورت شدت کمبود تمام کلروفیل از بین می رود.

شاخه ها باریک شده و سخت و فیبری می شوند. میوه های خیار مبتلا به کمبود ازت رنگ روشن داشته و در محل گل نوک آنها باریک می شود و در طالبی میوه ها کوچک  میشوند. فقدان مداوم ازت قابل استفاده در خاک  یکی از علل اساسی کمبود محصول خیار و خربزه است.

کنترل کمبود ازت

تحت شرایط نرمال کمبود به آسانی و به سرعت با به کار گیری کودهای نیتروژنی قابل حل برطرف می شود. دو الی سه هفته پس از مصرف کودهای ازته برگ ها شروع به سبز شدن کرده و جوانه های جدید ظاهر می شوند. محلول پاشی با اوره سریعتر موجب برگشتن برگ به رنگ طبیعی می گردد.

نقش فسفر در گیاه

۱- تحریک کننده نمو ریشه
۲- زودرسی محصول
۳- افزایش پنجه زنی
۴- افزایش تعداد خوشه
۵- نمو خوب دانه

کمبود فسفر

مشخص ترین نشانه کمبود فسفر در مراحل اولیه رشد رویشی گندم، کاهش رشد و توانایی گیاه است. کلیه گیاهان مبتلا به کمبود فسفر به رنگ سبز تیره تغییر یافته و نقاط رنگارنگ به صورت تیره و روشن در مسن ترین برگ ها ظاهر می شوند.علائم اختصاصی در برگ های مسن دیده شده، کلروز (رنگ پریدگی) از نوک برگ پیر شروع شده و به طرف قائده برگ گسترش می یابد ولی مانند سایر قسمت های گیاه سبز تیره باقی می مانند.

کمبود فسفر باعث توقف رشد شده که در حالت شدید برگ های جوان کوچک مانده و با رنگ سبز تیره وجود نقاط قهوه ای سوخته ما بین رگبرگها در برگ های مسن تر و زرد شدن مسن ترین برگ گیاه در مقابل رنگ سبز تیره برگ ها بالایی است.

کنترل کمبود فسفر

علت اصلی کمبود فسفر به خاط رمصرف کم کودهای فسفره وجود آهک زیاد در خاک مصرف زیاد کودهای نیتروژنه ناکافی بودن مقدار منیزیم قابل استفاده و همچینین کمبود رطوبت در خاک می باشد. که با رعایت این نکات کمبود فسفر برطرف می گردد.

نقش پتاسیم در گیاه

۱- بهبود کارایی فتوسنتز
۲- افزایش مقاومت در برابر برخی از بیماری ها
۳- بیشتر شدن راندمان استفاده از آب
۴- افزایش استحکام ساقه
۵- افزایش میزان پرشدگی دانه
۶- افزایش تعداد خوشه
۷- افزایش اندازه و وزن دانه
۸- افزایش بازدهی کودهای ازته

کمبود پتاسیم

کمبود پتاسیم با فنجانی شدن و یا چروک  شدن برگ ها که در ابتدا برگ ها مسن تر تحت تاثیر قرار می گیرند مشخص می شود. فنجانی شدن برگ ها معمولا همراه با ایجاد زردی ناچیزی در حاشیه ی آنها می باشد. در حالت شدید کمبود این حاشیه ها از قسمت نوک خشک می شوند. همزمان با بروز علائم برگی توسعه غیر عادی میوه نیز اتفاق می افتد مثلا در میوه ی خیار قسمت متصل به ساقه نسبت به گلگاه رشد کمتری دارد و در میوه ی خربزه بافت گوشتی غیر عادی و بی مزه ای ایجاد می شود.

کنترل کمبود پتاسیم

برای رفع کمبود پتاسیم با توجه به قلیایی یا اسید بودن خاک دادن کودهای شیمیایی حاوی پتاس مانند سولفات یا کلرور پتاسیم به خاک بسیار موثر است. در خاک های شنی که پتاسیم سریعتر شسته می شود مصرف سالیانه ی آن به دفعات در مقدار کم بهتر است. اما در خاک های سنگین برای بدست آوردن واکنش دلخواه لازم است چندین سال متوالی و هر سال یک یا دو بار پتاسیم را در مقادیر زیاد مصرف نمود.

کمبود پتاسیم در گیاه گندم

گیاه گندم در مرحله ساقه رفتن (و پس از آن) بیشتر از سایر مراحل به پتاسیم احتیاج دارد. گندم در این مرحله روزانه ۳٫۵ تا ۸ کیلوگرم در هکتار پتاسیم جذب می نماید، مصرف کودهای پتاسه این نیاز را جبران می کند. علائم اختصاصی کمبود پتاسیم در گندم همیشه در برگ های پیر به صورت خال های نکروزه در طول برگ به وجود آمده و سریعا به طرف نوک و حاشیه برگ گسترش می یابد. گیاهانی که شدیدا مبتلا به کمبود پتاسیم (K) می شوند ظاهر گیاه دچار تنش خشکی می شود.

منبع: راهنمای جامع و مصور کشت و پرورش صیفی جات، مهندس کیهان خسروی و …،انتشارات تحقیقات و آموزش کشاورزی.

گردآوری و تنظیم: شهریار رضایی، کارشناس گیاه پزشکی.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *